dimecres, 13 de gener del 2016

6a edició del FLIC

Ja tenim aquí la sisena edició del FLIC (Festival de Literatures i Arts Infantil i Juvenil), un festival d'experiències i creació literària que té com a objectiu apropar la literatura i l'art a les famílies a través de l'experimentació i el gaudi. La sisena edició està emmarcada sota el lema Aventura't amb la literatura i té la literatura de vitages i aventures com a eix vertebrador.

El FLIC s'organitza a diferents ciutats i a Barcelona la programació gira entorn a tres escenaris diferents: el MACBA on hi trobem espectacles, narracions, tallers, performances i exposicions per a tots els públic; a la Filmoteca de Catalunya on s'hi projectes pel·lícules infantils basades en llibres; i a les escoles, on s'hi realitzen activitats des de Primària fins a Secundària.

Hi ha propostes molt interessants i engrescadores com "El concert de les paraules", un espectacle per al públic familiar produït per FLIC i Playmodes i amb la presència del gran poeta Josep Pedrals. Pedrals crearà petites peces literàries audiovisuals a partir de la recitació en directe de poemes. Si no l'heu vist, aquesta és la vostra oportunitat i de ben segur que us farà encomanarà la seva passió per la poesia, a la vegada que passeu una estona entretinguda i divertida.

Un exemple del que pot ser "El concert de les paraules": 



També és interessant la proposta de Farrés Brothers i Cia, El silenci d'Hamelin. Es tracta d'una obra de teatre en llengua de signes i on el silenci té un paper destacat. Olalla Moreno, Pep Farrés i Jordi Farrés ens proposen una versió del Flautista d'Hamelin on la presència d'una nena sorda transforma l'obra tal i com la coneixem.

La jornada professional Dissenyant literatures. "From paper to screen" es realitzarà els dies 18, 19 i 20 de febrer i estarà centrada en la literatura digital i oferirà espais de trobada amb editors, agències de comunicació, artistes i dissenyadors, així com workshops dedicats a l'autoedidció.

El Festival va arrencar al desembre amb la projecció de Las crónicas de Nárnia: el león, la bruja y el armario a la Filmoteca però el gruix de les activitats al MACBA i a les escoles es concentra entre gener i febrer de 2016. Si voleu més informació, podeu consultar el programa complet a la web del festival (http://flicfestival.com/).