dilluns, 10 d’abril del 2017

Wolf Erlbruch, guanyador del premi Astrid Lindgren 2017



Fa pocs dies, en el marc de la Fira de Bologna, es va donar a conèixer el nom del guanyador del premi ALMA (Astrid Lindgren Memorial Award) que enguany ha estat per Wolf Erlbruch (Wuppertal, 1948).


El premi Astrid Lindgren fou creat l'any 2002 pel govern suec després de la mort de l'escriptora infantil més coneguda de Suècia i creadora del famós personatge: Pippi Langstrum. La dotació del premi el converteix en el més prestigiós del món de la literatura infantil i juvenil que han guanyat autors com Maurice Sendak, Christine Nöstlinger, Shaun Tan, Kitty Crowther, etc.

Segons el comunicat del jurat del premi " Wolf Erlbruch fa accessibles questions vitals als lectors de totes les edats. Amb humor i calidesa arrelades en una filosofia humanista, la seva obra mostra allò petit en allò gran. Domina de forma magistral l'art del dibuix com a base d'una llarga tradició que obre noves finestres creatives"

L'autor alemany nascut l'any 1948 ha publicat una desena de llibres i ha il·lustrat al voltant de 50 obres d'altres autors. A l'estat espanyol les seves obres les han publicades editorials com Barbara Fiore, Kalandraka, Libros del Zorro Rojo, Alfagura, Kókinos i Juventut. Potser la seva obra més coneguda sigui La talpeta que volia saber qui li havia fet allò a sobre el cap (1994) que s'ha convertit en tot un clàssic però la seva bibliografia és força més extensa. 



Si voleu conèixer una mica més l'autor podeu consultar el bloc de Jaume Centelles La invitació a la lectura en el que l'any 2014 feia un post sobre l'autor i les seves obres publicades en català i castellà.